Malzemeler
- 5 adet patates
İç harcı için;
- 200 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 diş sarımsak
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet domates (Ben konserve kullandım)
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz,karabiber,toz kırmızı biber
- Maydanoz
Sosu için;
- 1 su bardağı sıcak su
- Yarım yemek kaşığı salça
- Tuz
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patatesleri ortadan enlemesine olacak şekilde ikiye kesiyoruz.
- Kestiğimiz parçaların iç kısımlarını çay kaşığı yardımıyla oyalım ve sıvı yağda arkalı önlü hafif kızartalım.
- İç harcı için tavaya kıymayı ali kavurmaya başlayalım.
- Ardından bir yemek kaşığı tereyağını, yemeklik doğranmış soğanları,biberleri ve sarımsağı alıp kavurmaya devam edelim.
- Salçayı ekleyelim.
- Salçada biraz kavrulduktan sonra domatesi ve baharatları ilave edip biraz da bu şekilde kavuralım.
- Son olarak tavanın altını kapatıp ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştıralım.
- Kızarttığımız patatesleri fırın kabına alıp iç kısımlarına iç harcını dolduralım.
- Yemeğin sosu için bir su bardağı sıcak suda salçayı ve tuzu karış yemeğimizin aralarına gezdirelim.
- Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişirip servis edelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder