21 Ağustos 2022 Pazar

Patates Karnıyarık Tarifi

 

Malzemeler

  • 5 adet patates

İç harcı için;

  • 200 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet domates (Ben konserve kullandım)
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz,karabiber,toz kırmızı biber
  • Maydanoz

Sosu için;

  • 1  su bardağı sıcak su
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • Tuz

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patatesleri ortadan enlemesine olacak şekilde ikiye kesiyoruz.
  • Kestiğimiz parçaların iç kısımlarını çay kaşığı yardımıyla oyalım ve sıvı yağda arkalı önlü hafif kızartalım.
  • İç harcı için tavaya kıymayı ali kavurmaya başlayalım.
  • Ardından bir yemek kaşığı tereyağını, yemeklik doğranmış soğanları,biberleri ve sarımsağı alıp kavurmaya devam edelim.
  • Salçayı ekleyelim.
  • Salçada biraz kavrulduktan sonra domatesi ve baharatları ilave edip biraz da bu şekilde kavuralım.
  • Son olarak tavanın altını kapatıp ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştıralım.
  • Kızarttığımız patatesleri fırın kabına alıp iç kısımlarına iç harcını dolduralım.
  • Yemeğin sosu için bir su bardağı sıcak suda salçayı ve tuzu karış yemeğimizin aralarına gezdirelim.
  • Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişirip servis edelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder