21 Ağustos 2022 Pazar

Yedikçe Yedirten Buğday Mezesi Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 su bardağı haşlanmış buğday
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 avuç kıyılmış maydanoz

    Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir kabın içerisine yoğurt, haşlanmış buğday, sıvı yağ, ince kıyılmış maydanoz. Tuz ve baharatları alalım ve karıştıralım.
  • Servis tabağına alınır. Üzerine nane ve pul biber serpiştir,p servis edebilirsiniz. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder