9 Ağustos 2022 Salı

Patates Ve Kaşar Dolgulu Kolay Bazlama (Yediğim En Lezzetli Bazlama) Tarifi

 



Malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • Yarım çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • Tuz

İçi için:

  • 1 haşlanmış patates
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • Tuz

    Nasıl Yapılır?

  • Patates haşlanır hazır edilir.
  • Haşlandıktan sonra üzerine tuz ve mayonez eklenip püre kıvamına getirilir.
  • Kaşar peyniri rendelenip bir kenara alınır.
  • Hamuru için gereken malzemeler bir kasede yoğurulur yumuşak bir hamur elde edilir.
  • Üzeri streçle kapatılır 30 dk buzdolabında dinlendirilir.
  • Süre sonunda hamur tezgaha alınıp merdaneyle inceltilir. Çok aşırı ince yapmayın ki yırtılma olmasın.
  • İç dolgusu koyulduktan sonra biraz daha açıyoruz daha da incelmiş oluyor😋
  • Orta kısmına hazırlanan patates püresi pasta tabağı büyüklüğünde yayılır.
  • Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir. Tekrar patates püresi koyulur.
  • Kenarlarda kalan hamurlar toplanarak iyice kapatılır.
  • Ters çevrilip merdaneyle çok hafif daha baskı uygulayarak tava büyüklüğüne getirilir.
  • Uygun bir tavaya tereyağı alınıp eritilir.
  • Hazırlanan bazlama tavaya koyulup kapağı kapatılır ve kısık ateşte pişmeye bırakılır.
  • Alt taraf kızardıktan sonra ters çevrilip yine tereyağı koyulur diğer yüzüde aynı şekilde pişirilir. Ve yumuşacık bazlamamız hazır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder