Malzemeler
- 1 su bardağı un
- Yarım çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- Tuz
İçi için:
- 1 haşlanmış patates
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 yemek kaşığı mayonez
- Tuz
Nasıl Yapılır?
- Patates haşlanır hazır edilir.
- Haşlandıktan sonra üzerine tuz ve mayonez eklenip püre kıvamına getirilir.
- Kaşar peyniri rendelenip bir kenara alınır.
- Hamuru için gereken malzemeler bir kasede yoğurulur yumuşak bir hamur elde edilir.
- Üzeri streçle kapatılır 30 dk buzdolabında dinlendirilir.
- Süre sonunda hamur tezgaha alınıp merdaneyle inceltilir. Çok aşırı ince yapmayın ki yırtılma olmasın.
- İç dolgusu koyulduktan sonra biraz daha açıyoruz daha da incelmiş oluyor😋
- Orta kısmına hazırlanan patates püresi pasta tabağı büyüklüğünde yayılır.
- Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir. Tekrar patates püresi koyulur.
- Kenarlarda kalan hamurlar toplanarak iyice kapatılır.
- Ters çevrilip merdaneyle çok hafif daha baskı uygulayarak tava büyüklüğüne getirilir.
- Uygun bir tavaya tereyağı alınıp eritilir.
- Hazırlanan bazlama tavaya koyulup kapağı kapatılır ve kısık ateşte pişmeye bırakılır.
- Alt taraf kızardıktan sonra ters çevrilip yine tereyağı koyulur diğer yüzüde aynı şekilde pişirilir. Ve yumuşacık bazlamamız hazır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder