Malzemeler
- 750 gram tavuk göğsü
- 400 gram mantar
- Yarım paket krema
- 2 orta boy soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı tuz
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tenceremize yağı ilave edip, küçük doğranmış soğanları kavuruyoruz,.
- Soğanlar kavrulduktan sonra; yıkanıp süzülen küçük kesilmiş tavukları yüksek ateşte suyu çekilene kadar devamlı kavuruyoruz.
- Kavurma devam ederken, köri ile yarım bardak sıcak suyu karıştıralım. Körü top top olmaması için,.
- Suyu çekilen tavuğa isteğe bağlı kesilen mantarları ekliyoruz.
- Mantarda su salacağı için, yüksek ateşde kavurma işlemi devam edecektir.
- Suyu komple çekilen tenrecereye kremayı, baharatları ve sulu köri sosunu dahil edip, kıvama gelene kadar kavurma devam edilir.
- İstenilen kıvama geldikten sonra sıcak servis edilir, afiyet olsun :).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder