10 Ağustos 2022 Çarşamba

Kremalı Mantarlı Tavuk (Tavuk Dünyası İle Bire Bir Lezzette) Tarifi

 

Malzemeler

  • 750 gram tavuk göğsü
  • 400 gram mantar
  • Yarım paket krema
  • 2 orta boy soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı tuz

     Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tenceremize yağı ilave edip, küçük doğranmış soğanları kavuruyoruz,.
  • Soğanlar kavrulduktan sonra; yıkanıp süzülen küçük kesilmiş tavukları yüksek ateşte suyu çekilene kadar devamlı kavuruyoruz.
  • Kavurma devam ederken, köri ile yarım bardak sıcak suyu karıştıralım. Körü top top olmaması için,.
  • Suyu çekilen tavuğa isteğe bağlı kesilen mantarları ekliyoruz.
  • Mantarda su salacağı için, yüksek ateşde kavurma işlemi devam edecektir.
  • Suyu komple çekilen tenrecereye kremayı, baharatları ve sulu köri sosunu dahil edip, kıvama gelene kadar kavurma devam edilir.
  • İstenilen kıvama geldikten sonra sıcak servis edilir, afiyet olsun :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder