22 Ağustos 2022 Pazartesi

Patlıcan Kebabı Tarifi

 

Malzemeler

  • 500 gram orta yağlı kıyma
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 2 diş sarımsak rendesi
  • 3 tepeleme yemek kaşığı galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı yenibahar
  • İnce kıyılmış maydanoz
  • Tuz

Diğer malzemeler ;

  • 3 orta boy patlıcan
  • 4-5 orta boy domates
  • 6 adet yeşil kıl biber

Sosu için ;

  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 diş sarımsak rendesi
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • Tuz

    Nasıl Yapılır?

  • Köfte malzemelerini uygun bir kaba alarak iyice yoğurun.
  • Dinlenmesi için buzdolabına kaldırın.
  • Ardından yuvarlayarak şekil verin.
  • Patlıcan ve domatesleri ince olmayacak şekilde dilimleyin.
  • Patlıcanları tuzlu suda bekletin. Ardından suyunu süzerek kurulayın.
  • Patlıcanları az yağda yarı pişmiş şekilde kızartın.
  • Ardından köfteleri çok az yağda hafif kızartın.
  • Tepsiye bir köfte bir patlıcan bir domates şeklinde dizin.
  • Aralarına biber yerleştirin.
  • Tencereye tereyağı ve sıvı yağı alın.
  • Salça ve sarımsağı ekleyip kavurun.
  • Üzerine su, tuz ve karabiber ekleyip iyice karıştırın.
  • Sosu köftelerin üzerine gezdirin.
  • Üzerini ıslatılmış yağlı kağıt ile kapatın.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 30 dakika pişirin.
  • Fırından almadan önce yağlı kağıdı üzerinden alıp tekrar 10-15 dakika daha kontrollü olarak pişirin.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder