Malzemeler
- 500 gram orta yağlı kıyma
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 2 diş sarımsak rendesi
- 3 tepeleme yemek kaşığı galeta unu
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karbonat
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı yenibahar
- İnce kıyılmış maydanoz
- Tuz
Diğer malzemeler ;
- 3 orta boy patlıcan
- 4-5 orta boy domates
- 6 adet yeşil kıl biber
Sosu için ;
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 diş sarımsak rendesi
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1,5 su bardağı sıcak su
- Tuz
Nasıl Yapılır?
- Köfte malzemelerini uygun bir kaba alarak iyice yoğurun.
- Dinlenmesi için buzdolabına kaldırın.
- Ardından yuvarlayarak şekil verin.
- Patlıcan ve domatesleri ince olmayacak şekilde dilimleyin.
- Patlıcanları tuzlu suda bekletin. Ardından suyunu süzerek kurulayın.
- Patlıcanları az yağda yarı pişmiş şekilde kızartın.
- Ardından köfteleri çok az yağda hafif kızartın.
- Tepsiye bir köfte bir patlıcan bir domates şeklinde dizin.
- Aralarına biber yerleştirin.
- Tencereye tereyağı ve sıvı yağı alın.
- Salça ve sarımsağı ekleyip kavurun.
- Üzerine su, tuz ve karabiber ekleyip iyice karıştırın.
- Sosu köftelerin üzerine gezdirin.
- Üzerini ıslatılmış yağlı kağıt ile kapatın.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 30 dakika pişirin.
- Fırından almadan önce yağlı kağıdı üzerinden alıp tekrar 10-15 dakika daha kontrollü olarak pişirin.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder