Malzemeler
- 100 gram tereyağı
- 100 gram margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 paket kabartma tuzu
- 1 paket vanilya
- 4 su bardağı un
Arası için
- Fındık kremasıKenarlarını bulamak için
- Pirinç fındık
Nasıl Yapılır?
- Un kabartma tuzu hariç tüm malzemeyi yoğurma kabına alıp karıştırın.
- Unu, kabartma tozunu ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
- Tezgaha yağlı kağıt yada streç fil serip az unlayıp hamuru tezgaha alın.
- Üzerine yağlı kağıdı koyup merdaneyle açın. İstediğiniz kalıpla kesin ben küçük olmasını istediğim için küçük kalıp kullandım.
- Yağlı kağıt serili tepsiye alın iki tepsi çıkıyor.
- Önceden ısınmış 170 dc fırında hafif rengi dönene kadar pişirin.
- Kurabiyeler soğuyunca arasına fındık ezmesi sürüp sandviçim gibi kapatalım.
- Kenarlarına da fındık ezmesi sürüp fındık kırığına bulayalım.
- Pirinç fındık
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder