30 Ağustos 2022 Salı

Patlıcan Orta Tarifi

 

Malzemeler

  • 500 gram koyun eti
  • 5-6 adet patlıcan
  • 1 adet iri soğan
  • 4 adet köy biberi
  • 3 diş sarımsak
  • 3 adet orta boy domates
  • 1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Kızartmak için sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

    Nasıl Yapılır?

  • Düdüklü tencerede 1 yemek kaşığı tereyağını yakmadan eritin ve etleri ilave edin. Hızlıca çevirerek kısa süreli soteleyin. Etin rengi değişip mühürlenince üzerini 1 parmak geçecek şekilde su ile kaplayın ve yaklaşık 35 dakika kısık ateşte pişirin.
  • Bu arada patlıcanları alacalı soyup 10 dakika tuzlu suda bekletin. Tavaya sıvı yağ koyup ocağın altını açın.
  • Patlıcanları sudan çıkarıp iyice kurulayın. Halka değil küçük dikdörtgenler şeklinde doğrayın. Sıvıyağı ısıttığınız tavada patlıcanları kızartın (Çok fazla kızartmayın)
  • Kızarmış patlıcanları bir süzgece alıp fazla yağının süzülmesini sağlayın.
  • Orta boy bir tencerede 1 yemek kaşığı tereyağını eritin. Küp doğranmış kuru soğan ve biberleri ekleyip soteleyin.
  • Sonra yine küp doğranmış domatesleri, doğranmış sarımsakları, tuz, karabiber ve pul biberi de ilave edin. Yeterince su katıp kaynatın.
  • Bir fırın kabının en altına patlıcanları dizin. En üste etleri koyup üzerini streç folyo ile kaplayın. Önceden ısıtılımış 190 derecede pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder