Malzemeler
- 1 kilo şeftali
- 1 kilo toz şeker
- 1 tane limonun suyu
- 1 çay bardağı su
- 1 paket vanilya
- 2 tane karanfil (isteğe bağlı, ben kullanmadım)
Nasıl Yapılır?
- Şeftalileri yıkayıp kabuğunu soyduktan sonra küp küp doğrayalım, uygun bir tencereye koyup üzerine (eğer karanfil kullanacaksanız bu aşamada ilave edilecek) toz şeker, limon suyu ve suyu ilave edip yüksek ateşte ocağa alalım.
- Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 40 dakika kaynatalım.
- Üzerinde oluşan köpüğü alalım, sürenin sonunda vanilya ilave edip bir taşım daha kaynatıp ocaktan alalım.
- Sıcakken kavanozlara doldurup kapağını kapatıp ters çevirelim. 🌹 Afiyet olsun 🌹.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder