8 Ağustos 2022 Pazartesi

Pita Ekmeği Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket yaş maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 
1 yemek kaşığı tuz ( silme)
  • 4 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 5-6 su bardağı un

    Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kabın içerisine un hariç tüm malzemeleri ekleyip karıştırın.
  • Kontrollü bir şekilde unu ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
  • Hamurun üzerini kapatıp 1 saat mayalandırın.
  • Hamur mayalandıktan sonra fırını en yüksek derecede ısınmaya bırakın. (ben 250 derecede pişirdim. )fırın mutlaka önceden ısıtılmalı!.
  • Mayalanan hamurdan mandalinadan biraz büyük parçalar koparıp yuvarlayın.
  • Hafif unlayarak biraz elinizle biraz merdane yardımıyla hamuru inceltmeden açın.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hamuru yerleştirip tepsiyi önceden ısıtılmış fırına koyun.
  • Gözünüz fırında olsun çok çabuk pişiyorlar.💖affiyet olsun💖

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder