8 Ağustos 2022 Pazartesi

Çılgın Magnolya Tarifi

 



Malzemeler

  • 4 su bardağı süt
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket burçak bisküvi(yada istediğiniz başka bisküvi kullanabilirsiniz)

Piştikten sonra

  • 1 paket krem şanti

Üzeri için

  • Yarım paket krem şanti
  • 1 şeftali
  • 1 adet halley
  • 1 adet kivi
  • 4 adet lotus bisküvi

    Nasıl Yapılır?

  • Krema için tüm malzemeleri karıştırın.
  • Piştikten sonra başka bi kaba aktarın üzerini sitreçleyip soğumaya bırakın.
  • Soğuyan kremaya krem şantinin yarısını ekleyip blendırdan geçirin.
  • Sıvı kıvamlı isterseniz çok az süt ekleyip kıvamını ayarlayabilirsiniz.
  • Başka bi kapta yarım çay bardağı süt ile kalan yarım paket krem şantiyi çırpın.
  • İstediğiniz meyve yada bisküvi ile süsleyecekseniz onlarıda hazırlayın.
  • Sunum kâsenize önce rondodan çektiğiniz bisküviyi koyun üzerine kremayı ekleyin.
  • En üste diğer malzemeleri ekleyin krem şanti ile süsleyin. Afiyetle yiyebilirsiniz.
  • Not;; bu malzemeler şart değil elinizde hangi meyve varsa kullanabilirsiniz.Kremaya kullanacağınız krem şantiyi ikiye bölüp yarısını krema yarısını süsleme için kullanabilirsiniz.

    Not; krema katı kıvamlı oluyor eğer benim yaptığım gibi daha akışkan bir kıvam isterseniz üç dört yemek kaşığı süt ekleyip kıvamını akışkan hale getirebilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder