Malzemeler
- 4 su bardağı süt
- 1,5 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket burçak bisküvi(yada istediğiniz başka bisküvi kullanabilirsiniz)
Piştikten sonra
- 1 paket krem şanti
Üzeri için
- Yarım paket krem şanti
- 1 şeftali
- 1 adet halley
- 1 adet kivi
- 4 adet lotus bisküvi
Nasıl Yapılır?
- Krema için tüm malzemeleri karıştırın.
- Piştikten sonra başka bi kaba aktarın üzerini sitreçleyip soğumaya bırakın.
- Soğuyan kremaya krem şantinin yarısını ekleyip blendırdan geçirin.
- Sıvı kıvamlı isterseniz çok az süt ekleyip kıvamını ayarlayabilirsiniz.
- Başka bi kapta yarım çay bardağı süt ile kalan yarım paket krem şantiyi çırpın.
- İstediğiniz meyve yada bisküvi ile süsleyecekseniz onlarıda hazırlayın.
- Sunum kâsenize önce rondodan çektiğiniz bisküviyi koyun üzerine kremayı ekleyin.
- En üste diğer malzemeleri ekleyin krem şanti ile süsleyin. Afiyetle yiyebilirsiniz.
Not;; bu malzemeler şart değil elinizde hangi meyve varsa kullanabilirsiniz.Kremaya kullanacağınız krem şantiyi ikiye bölüp yarısını krema yarısını süsleme için kullanabilirsiniz.
Not; krema katı kıvamlı oluyor eğer benim yaptığım gibi daha akışkan bir kıvam isterseniz üç dört yemek kaşığı süt ekleyip kıvamını akışkan hale getirebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder