12 Ağustos 2022 Cuma

Rulo Pasta Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı un (110 gr)
  • 1 paket vanilya

Krema için:

  • 500 ml süt
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Arası için;

  • Muz

Üzeri için;

  • 1 poşet krem şanti
  • 150 ml soğuk süt

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle pastamızın kremasını hazırlayalım.
  • Tencereye tereyağ hariç diğer malzemeleri alıp karıştıralım. Un kokusu çıkana kadar pişirelim.
  • Ocaktan alıp tereyağını ekleyip pürüz kalmayacak şekilde çırpalım. Soğuması için buzdolabına kaldıralım.
  • Pandispanyası için şeker ve yumurtayı beyazlaşana kadar çırpalım.
  • Ardından diğer malzemeleri ilave edip güzelce çırpalım.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye döküp spatulayla eşit bi şekilde yayalım.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10-12 dakika kontrollü pişirelim.
  • Fırından çıkan pandispanyayı başka bi fırın kağıdına ters çevirip saralım.
  • Üzerine bez kapatıp biraz dinlendirelim.
  • Ardından kremasını sürüp rulo şeklini verelim.
  • Kekimiz soğuduktan sonra üzerini krem şantiyle kapatıp çikolatayla süsleyelim.
  • 1 saat dinlendikten sonra servis edelim. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder