30 Ağustos 2022 Salı

Saksı Kebabı Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 adet bostan patlıcan
  • 300-400 gram dana kuşbaşı
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı salça

Kızartmak için;

  • Sıvıyağ

    Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları sap kısmından 1 parmak kalınlık kalacak şekilde kesip alacalı soyuyoruz.
  • Tuzlu suda bekletip acılığını alıyoruz.
  • Kuşbaşı etleri iyice kızmış yapışmaz bir tencereye alıp güzelce soteliyoruz.
  • 2 su bardağı sıcak su ekleyip yumuşayana kadar kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
  • Et suyunu çekince yemeklik doğradığımız soğan ve biberi bir miktar zeytinyağıyla birlikte etlerin üzerine ilave ediyoruz.
  • Biraz soteleyip doğranmış domates ve sarımsağı ilave ediyoruz.
  • Domates biraz yumuşamaya başlayınca baharatları ekleyip 5 dk kadar kapağı kapalı pişiriyoruz.
  • Ayrı bir yerde yıkayıp kuruladığımız patlıcanları kızgın yağda hafif renk alana kadar kızartıyoruz.
  • Fazla yağını kağıt havluyla alıp içlerini etli harçla dolduruyoruz.
  • 1 tatlı kaşığı salçayı 1 su bardağı sıcak suda açıp üzerine gezdiriyoruz.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dk kadar pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder