12 Ağustos 2022 Cuma

Sebzeli Ve Tavuklu Arpa Şehriye Pilavı Tarifi

 

Malzemeler

  • 200 ml su bardağı ile
  • 1,5 su bardağı (224 gr)arapa şehriye
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 4 yemek kaşığı mısır
  • 5 yemek kaşığı haşlanmış bezelye
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 600 ml kaynar su + (1 tatlı kaşığı sebze tozu )
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber
  • 1/4 (çeyrek) tatlı kaşığı zerdeçal
  • Tuz

    Nasıl Yapılır?

  • Tüm taze malzemeleri küçük küpler halinde doğrayın.
  • Yağı bir tavada ısıtın ve tavukları hafifçe kızartın.
  • Ardından soğan ve havuçları ekleyip kavurun.
  • Biber, mısır, bezelye, tuz ve baharatları ekleyip karıştırarak pişirin.
  • Tavaya tereyağı ve arpa şehriyeyi ekleyin ve yaklaşık 1 dakika kavurun.
  • Sonra sıcak su ekleyin ve karıştırın.
  • Kaynamaya başlayınca altını kısıp kapağını kapatın.
  • Arpa şehriye suyunu tamamen çekene dek karıştırmadan pişirin.
  • Tamamen suyunu çektiğinde ocağın altını kapatıp 15-20 demlenmeye bırakın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder