1 Ağustos 2022 Pazartesi

Şeftalili Kek Tarifi

 

Malzemeler

  • 2-3 adet şeftali yada nektarin
  • Biraz ceviz içi

Karameli için

  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı su

Kek hamuru için

  • 4 adet yumurta (kullandığım yumurtalar küçük olduğu için 4 adet kullandım.3 adette kullanabilirsiniz)
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • Biraz limon kabuğu rendesi
  • 2 su bardağı un

    Nasıl Yapılır?

  • Şeftalileri kalın şeritler halinde doğruyoruz.
  • Kek kalıbının tabanına pişirme kağıdı serip kenarlarını yağlıyoruz.
  • Şeftalileri tabana dizip üzerlerine biraz ceviz içi serpiştiriyoruz.
  • Bir tavada şekeri karamelize hale getirip suyu ilave edip hızlıca karıştırıyoruz ve şeftalilerin üzerine döküyoruz.
  • Kek hamuru için yumurta,tozşeker ve vanilya şekerini köpürene kadar çırpıyoruz.
  • Ardından yoğurt,sıvı yağ ve limon kabuğu rendesini ilave ediyoruz.
  • Un ve kabartma tozu eleyerek ekleyip karıştırıyoruz.
  • Hamuru şeftalilerin üzerine döküp 180° önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35 -40 dakika pişiriyoruz.
  • Fırından çıktıktan sonra 15 dakika kadar soğuması için bekletip ters düz ediyoruz. Afiyet olsun 😋📌
  • Keki fırından çıkarmadan önce muhakkak bir kürdan ile pişip pişmediğini kontrol edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder