Malzemeler
- 2-3 adet şeftali yada nektarin
- Biraz ceviz içi
Karameli için
- Yarım su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı su
Kek hamuru için
- 4 adet yumurta (kullandığım yumurtalar küçük olduğu için 4 adet kullandım.3 adette kullanabilirsiniz)
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- Biraz limon kabuğu rendesi
- 2 su bardağı un
Nasıl Yapılır?
- Şeftalileri kalın şeritler halinde doğruyoruz.
- Kek kalıbının tabanına pişirme kağıdı serip kenarlarını yağlıyoruz.
- Şeftalileri tabana dizip üzerlerine biraz ceviz içi serpiştiriyoruz.
- Bir tavada şekeri karamelize hale getirip suyu ilave edip hızlıca karıştırıyoruz ve şeftalilerin üzerine döküyoruz.
- Kek hamuru için yumurta,tozşeker ve vanilya şekerini köpürene kadar çırpıyoruz.
- Ardından yoğurt,sıvı yağ ve limon kabuğu rendesini ilave ediyoruz.
- Un ve kabartma tozu eleyerek ekleyip karıştırıyoruz.
- Hamuru şeftalilerin üzerine döküp 180° önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35 -40 dakika pişiriyoruz.
- Fırından çıktıktan sonra 15 dakika kadar soğuması için bekletip ters düz ediyoruz. Afiyet olsun 😋📌
- Keki fırından çıkarmadan önce muhakkak bir kürdan ile pişip pişmediğini kontrol edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder