22 Ağustos 2022 Pazartesi

Şeftalili Yaz Pastası Tarifi

 

Malzemeler

Kek için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Keki ıslatmak için;

  • 1 su bardağı süt

Kreması için;

  • 3 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
  • 1 paket krem şanti

Şeftali sosu için;

  • 4-5 adet şeftali
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı su

    Nasıl Yapılır?

  • Karıştırma kabına yumurta ve şekeri ekleyip mikser yardımı ile çırpalım.
  • Ardından kalan malzemeleri sırasıyla ekleyip tekrar çırpıp yağladığımız uygun fırın kabına kek harcımızı dökelim.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece kürdan temiz çıkana kadar pişirelim.
  • Krema için sos tenceresine süt, şeker, yumurta sarısı, nişasta ve unu ekleyelim sürekli karıştırarak pişirelim.
  • Krema piştikten sonra üzeri kabuk bağlamaması için streç film veya buzdolabı poşetini kremaya değecek şekilde kapatıp soğumasını sağlayalım.
  • Krema soğuduktan sonra krem şantiyi ilave edip mikser ile yüksek devirde pürüzsüz kıvam alana kadar çırpalım.
  • Kek pişip fırından çıktıktan sonra 1 su bardağı sütü hemen üzerine eşit şekilde döküp ilk sıcaklığını attıktan sonra kremayı kekin üzerine yayıp buzdolabında soğutalım.
  • Şeftali kısmı için şeftalilerin kabuklarını soyup ufak ufak doğrayıp tavaya alalım.
  • Ardından şekeri de ilave edip birkaç dakika pişirelim.
  • Nişastayı su ile açıp şeftalilerin üzerine ilave edip kıvam alınca ocaktan alalım.
  • Sosu kremanın üzerine eşit bir şekilde yayalım.
  • 2 saat yada bir gece buzdolabında dinlendirip servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder