Malzemeler
Kek için;
- 4 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için;
- 1 su bardağı süt
Kreması için;
- 3 su bardağı süt
- 1 adet yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 tatlı kaşığı un
- 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
- 1 paket krem şanti
Şeftali sosu için;
- 4-5 adet şeftali
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı su
Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kabına yumurta ve şekeri ekleyip mikser yardımı ile çırpalım.
- Ardından kalan malzemeleri sırasıyla ekleyip tekrar çırpıp yağladığımız uygun fırın kabına kek harcımızı dökelim.
- Önceden ısıtılmış 170 derece kürdan temiz çıkana kadar pişirelim.
- Krema için sos tenceresine süt, şeker, yumurta sarısı, nişasta ve unu ekleyelim sürekli karıştırarak pişirelim.
- Krema piştikten sonra üzeri kabuk bağlamaması için streç film veya buzdolabı poşetini kremaya değecek şekilde kapatıp soğumasını sağlayalım.
- Krema soğuduktan sonra krem şantiyi ilave edip mikser ile yüksek devirde pürüzsüz kıvam alana kadar çırpalım.
- Kek pişip fırından çıktıktan sonra 1 su bardağı sütü hemen üzerine eşit şekilde döküp ilk sıcaklığını attıktan sonra kremayı kekin üzerine yayıp buzdolabında soğutalım.
- Şeftali kısmı için şeftalilerin kabuklarını soyup ufak ufak doğrayıp tavaya alalım.
- Ardından şekeri de ilave edip birkaç dakika pişirelim.
- Nişastayı su ile açıp şeftalilerin üzerine ilave edip kıvam alınca ocaktan alalım.
- Sosu kremanın üzerine eşit bir şekilde yayalım.
- 2 saat yada bir gece buzdolabında dinlendirip servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder