Malzemeler
- 500 gram kuzu gerdan
- 1,5 litre su
Terbiyesi için;
- 6 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1,5 su bardağı su
- 4 yemek kaşığı un
- 1 küçük limonun suyu
Üzeri için sos için;
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı tepeleme pulbiber
Nasıl Yapılır?
- Önce 1. 5 litre su ile gerdan etini düdüklüde yarım saat haşlayalım, ılısın. İçinden etleri alıp, kemiklerinden ayırıp, küçük küçük didikleyelim bir kenarda dursun (En sona ekleyeceğiz) et suyunu süzgeçten bir tencereye süzelim 👉
- Terbiyesi için; yoğurt, yumurta, un, limon suyu ve suyu güzelce bir tel çırpıcıyla çırpalım, süzdüğümüz et suyuna ekleyelim. Ocağa alıp hiç bırakmadan sürekli karıştıralım.
- Kaynamaya başlayınca tuzunu ekleyip didiklediğimiz etleri içine atıp biriki tur karıştıralım 5 dakika sonra altını kapatalım servis ederken üzerine biberli sostan gezdirelim.
- Üzeri için sos için; 1 yemek kaşığı tereyağ 4 yemek kaşığı zeytinyağı eritip üzerine 1tatlı kaşığı dolusu pulbiber atıp biriki çevirip altını söndürelim.
Not: Gerdan eti çok lezzetli oluyor bu çorbada ama herhangi bir kemikli eti kaynatıpta yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder