22 Ağustos 2022 Pazartesi

Düğün Çorbası Tarifi

 



Malzemeler

  • 500 gram kuzu gerdan
  • 1,5 litre su

Terbiyesi için;

  • 6 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 küçük limonun suyu

Üzeri için sos için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı tepeleme pulbiber

     Nasıl Yapılır?

  • Önce 1. 5 litre su ile gerdan etini düdüklüde yarım saat haşlayalım, ılısın. İçinden etleri alıp, kemiklerinden ayırıp, küçük küçük didikleyelim bir kenarda dursun (En sona ekleyeceğiz) et suyunu süzgeçten bir tencereye süzelim 👉
  • Terbiyesi için; yoğurt, yumurta, un, limon suyu ve suyu güzelce bir tel çırpıcıyla çırpalım, süzdüğümüz et suyuna ekleyelim. Ocağa alıp hiç bırakmadan sürekli karıştıralım.
  • Kaynamaya başlayınca tuzunu ekleyip didiklediğimiz etleri içine atıp biriki tur karıştıralım 5 dakika sonra altını kapatalım servis ederken üzerine biberli sostan gezdirelim.
  • Üzeri için sos için; 1 yemek kaşığı tereyağ 4 yemek kaşığı zeytinyağı eritip üzerine 1tatlı kaşığı dolusu pulbiber atıp biriki çevirip altını söndürelim.
  • Not: Gerdan eti çok lezzetli oluyor bu çorbada ama herhangi bir kemikli eti kaynatıpta yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder