Malzemeler
- 4 tane yumurta (Yumurtalar büyükse 3 kullanabilirsiniz)
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı yoğurt (Ev yoğurdu ekşilik verebilir yoğurdunuz ekşi ise hazır kullanın)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- 2 tane soyulmuş kırmızı elma
- 1 yemek kaşığı damla çikolata
Nasıl Yapılır?
- İlk olarak yoğurt ,şeker ,sıvı yağ ve vanilyayı iyice çırpın. Pürüzsüz bir sos olacak. Bir su bardağı bu sostan alın buzdolabına kaldırın, kalan karışımın içine.
- Dört yumurta kırın,bir paket kabartma tozu,iki su bardağı un ekleyin karıştırın koyu bir kek harcı olacak. Bu sizi korkutmasın (Havuçlu ya da elmalı keklerde koyuluk gerekir sularını salacağı için dengelemek açısından)
- Yağlı kağıt serilmiş kelepçeli orta boy kek kalıbına ya da yağlanmış orta boy borcamınıza karışımı dökün. Elmaları soyup ince ince dilimleyin kek harcının üzerine elmaları gelişi güzel bolca dizin üzerine damla çikolata serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst ayar da 35-40 dakika kadar pişirin her fırın farklılık gösterebilir dikkat edin altı ve üstü kızardığında, kürdan batırın kürdan temiz çıktığında fırından çıkarın.
- Kekinizi bir kaç dakika dinlendirip ayırdığınız bir bardak sosu üzerine gezdirin keki buzdolabında bir saat kadar dinlendirin dayanamam derseniz en azından yarım saat olsun☺️
- Yoğurtlu sos olduğu için serin yerde muhafaza edin. Şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder