14 Ağustos 2022 Pazar

Karpuz Kabuğu Şekerlemeler Tarifi

 

Malzemeler

  • 6 dilim karpuz kabuğu (Eğer tartma imkanınız varsa 1 kg  karpuz kabuğu)
  • 1 yemek kaşığı karbonat
  • 3-4 lt su
  • 5 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su (Şerbeti için)
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 3-4 adet limon tuzu
  • 1 paket vanilya

    Nasıl Yapılır?

  • Karpuz kabuklarının yeşil kısmını soyalım mümkün olduğunca ince olmalı ama yeşil kısmı kalmamalı.
  • Uygun bir kaba veya tencereye su ve karbonatı ilave edip eriyene kadar karıştıralım.
  • Soyup ince dilimler halinde doğradığımız kabukları karbonatlı suya yatırıp bir gece bekletelim. Su muhakkak kabukların üzerine çıkmış olsun.
  • Karbonatlı suda beklemiş kabukları 2-3 kere yıkayıp süzelim iki taşım kaynatalım.
  • Artık en son aşama şerbeti hazırlayalım.
  • Şeker su ve  limon kabuğu rendesini yayvan bir tencereye alıp altını açalım şeker eriyene kadar karıştıralım.
  • Şerbet kaynamaya başladıktan 6-7 dakika sonra karpuz kabuklarını ilave edip orta ateşte kaynamaya bırakalım yaklaşık  45-50 dakika kadar. Ocaktan almaya yakın vanilyayı ilave edelim. Kabuklar şeffaf bir renk aldığında reçel olmuş demektir.
  • Sıcak sıcak kuru kavanozlara koyarak kapaklarını sıkıca kapatıp tutmasını sağlayabilirsiniz daha uzun ömürlü olması için. Receli açtıktan sonra buzdolabında muhafaza edilmeli.
  • Ben çok hafif kırmızı yerlerinide bıraktım rengi daha güzel olması için. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder