Malzemeler
- 6 dilim karpuz kabuğu (Eğer tartma imkanınız varsa 1 kg karpuz kabuğu)
- 1 yemek kaşığı karbonat
- 3-4 lt su
- 5 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su (Şerbeti için)
- 1 limon kabuğu rendesi
- 3-4 adet limon tuzu
- 1 paket vanilya
Nasıl Yapılır?
- Karpuz kabuklarının yeşil kısmını soyalım mümkün olduğunca ince olmalı ama yeşil kısmı kalmamalı.
- Uygun bir kaba veya tencereye su ve karbonatı ilave edip eriyene kadar karıştıralım.
- Soyup ince dilimler halinde doğradığımız kabukları karbonatlı suya yatırıp bir gece bekletelim. Su muhakkak kabukların üzerine çıkmış olsun.
- Karbonatlı suda beklemiş kabukları 2-3 kere yıkayıp süzelim iki taşım kaynatalım.
- Artık en son aşama şerbeti hazırlayalım.
- Şeker su ve limon kabuğu rendesini yayvan bir tencereye alıp altını açalım şeker eriyene kadar karıştıralım.
- Şerbet kaynamaya başladıktan 6-7 dakika sonra karpuz kabuklarını ilave edip orta ateşte kaynamaya bırakalım yaklaşık 45-50 dakika kadar. Ocaktan almaya yakın vanilyayı ilave edelim. Kabuklar şeffaf bir renk aldığında reçel olmuş demektir.
- Sıcak sıcak kuru kavanozlara koyarak kapaklarını sıkıca kapatıp tutmasını sağlayabilirsiniz daha uzun ömürlü olması için. Receli açtıktan sonra buzdolabında muhafaza edilmeli.
- Ben çok hafif kırmızı yerlerinide bıraktım rengi daha güzel olması için. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder