Malzemeler
- 3 adet orta boy yumurta
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı su
- 1 paket vanilin
- 1.5 paket kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı karbonat
- 3 silme su bardağı +1 su bardağından 1 parmak eksik un
Kakaolu Kısmı için;
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı su
Nasıl Yapılır?Not Ekle
- Yumurta ve şekeri karıştırma kabımıza alıp köpürene kadar 3 dakika çırpalım.
- Vanilya ve sıvı yağ ekleyip çırpmaya devam edelim. Suyu ekleyelim ve çırpmaya devam edelim.
- En son yavaş yavaş unumuzu ekleyelim, eklerken içine kabartma tozu ve karbonatımızı da ekleyip çırpalım. Dilerseniz vanilyayı un ve kabartma tozu ile de ekleyebilirsiniz. Eğer kekinizi 2 renkli yapacaksanız bu aşamada hamurun 1/3’ini ayrı bir kaseye ayırarak daha sonra üzerine kakao ve su ekleyip tekrar çırpmalısınız.
- Kabımızı 2 yemek kaşığı sıvı yağ ya da tereyağı ile her yerini güzelce yağlayalım ve iç harcımızı kalıba döküp bir kaç defa tezgahta vurup yüzündeki kabarcıkları alalım.
- Önceden ısıtılmış 160 derece fırında orta kısımda kürdan ile kontrol ederek kurdan temiz çıkana kadar yaklaşık 1 saat pişirelim ve ilk 20 dk. açmayalım.
- Fırından çıkarınca yüzüne temiz bez kapatıp 5 dakika dinlenmeye bırakalım ve kekimizi ters çevirip kalıbından çıkaralım. Heykel gibi çıktığını göreceksiniz😍
- ✔Ben harcımın içine 2 tane portakal kabuğu rendesi ekledim ve hamurumu ikiye bölüp iç kısmını kakaolu yaptım.
- ✔İçine ceviz veya çekilmiş badem ve tarçın da ekleyebilirsiniz ben ikisini de denedim harika lezzetli oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder