Malzemeler
- 3 su bardağı süt
- 3 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı un
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı dolusu konserve mısır
- Yarım çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tatlı toz biber
Nasıl Yapılır?
- İlk olarak tenceremize yağlarımızı alalım ve unu da ekleyip hafif kokusu çıkana kadar kavuralım. (rengi dönmeyecek)
- Ardından yavaş yavaş önce sütü ekleyip topaklanmadan karıştıralım.
- Ardından suyu da ilave edelim.
- Eğer topaklanma olduysa mısırı eklemeden çorbayı blenderdan geçirip topakları bu şekilde yok edebilirsiniz.
- Çorba kaynamaya yüz tutunca mısırı ilave edelim.
- Bu şekilde sürekli karıştırarak 10 dk kadar kaynatalım.
- Tuz ve karabiber ilavesi yapıp 2 dk daha karıştıralım ve servise hazır hale getirelim.
- Ben üzerine yağda tatlı toz biber yaktım.
- Enfes oluyor bu şekilde tavsiye ederim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder