21 Ağustos 2022 Pazar

Bulgur Pilavı (Sulu, Islak Sevenler İçin) Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 bardak dolusu pilavlık bulgur
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 adet orta boy domates
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 adet tavuk bulyon ( et suyum yoktu o nedenle bulyon kullandım)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 bardağa yakın soğuk su
  • Et suyu kullananlar için de tuz ve karabiber

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle merhabalar. Ben bu tarifimde domates ve soğanı rondodan geçirerek yaptım. Çünkü oğlum soğan ve domates görmek istemiyor pilavda 😊 isteyen doğrayarak da kullanabilir.
  • Soğan ve domatesi rondodan geçirdikten sonra iki yemek kaşığı zeytinyağında güzelce kavurdum.
  • Daha sonra salçayı ve bulyonu ekledim üstüne de bulguru koyup suyunu verdim.
  • Önce yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşe aldım.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder