Malzemeler
- 2 bardak dolusu pilavlık bulgur
- 1 adet orta boy soğan
- 2 adet orta boy domates
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 adet tavuk bulyon ( et suyum yoktu o nedenle bulyon kullandım)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 bardağa yakın soğuk su
- Et suyu kullananlar için de tuz ve karabiber
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle merhabalar. Ben bu tarifimde domates ve soğanı rondodan geçirerek yaptım. Çünkü oğlum soğan ve domates görmek istemiyor pilavda 😊 isteyen doğrayarak da kullanabilir.
- Soğan ve domatesi rondodan geçirdikten sonra iki yemek kaşığı zeytinyağında güzelce kavurdum.
- Daha sonra salçayı ve bulyonu ekledim üstüne de bulguru koyup suyunu verdim.
- Önce yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşe aldım.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder