6 Ağustos 2022 Cumartesi

Sıyırma Kabak Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 adet kabak
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • Tuz
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Üzerine:

  • 1 kase yoğurt
  • Dereotu

    Nasıl Yapılır?

  • Kabakları yıkayıp, soyacakla soyar gibi sıyırıp, dilimleyelim.
  • Tavaya zeytinyağını alıp, jülyen doğradığımız soğanı kavuralım, rendelenmiş sarımsağı ve baharatları ekleyip, karıştıralım.
  • Hazırladığımız kabakları ekleyip, karıştırıp, biraz kavurup kapağını kapatıp kısık ateşte yumuşayana kadar pişirelim.
  • İnmesine yakın ocağın altını açıp, kızartır gibi yapıp servis tabağına alıp, ortasına dereotlu yoğurt döküp, afiyetle yiyelim 🥰🤗❤️
  • Not: Sizler baharatları damak lezzetinize göre azaltıp artırabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder