Malzemeler
- 2 paket petibör bisküvi (400 g)
- 2 çay bardağı kakaolu kek
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı tereyağ (Tepeleme)
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
- 1/2 (yarım) çay bardağı damla çikolata
- 1 limon kabuğunun rendesi
- 1 su bardağı + 1/4 (çeyrek) su bardağı süt
Üzeri için;
- Hazır çikolata sosu (Paketin yarısını kullandım)
- 100 ml süt
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
Nasıl Yapılır?
- Petibör bisküvileri ve kakaolu keki rondoda çekerek geniş bir kaseye alın. Eritilip ılınmış tereyağını üzerine dökün.
- Pudra şekeri, kakao, damla çikolata, ceviz ve limon kabuğunu da kaseye alın. Sütü azar azar ilave ederek spatula ile karıştırın. Kıvamı kurabiye hamuru gibi olacak.
- Harcı strece yayın. Silindir haline gelecek şekilde toparlayın. Streç filmin kenarlarını sıkıştırın. Bu şekilde derin dondurucuda 2 saat bekletin.
- Çıkarttıktan sonra streci açıp, 2 cm kalınlığında dilimleyin. Dilimlenen tatlıları uygun bir tepsiye dizin.
- Üzeri için çikolatalı sosun yarısını arkasındaki talimatlara uygun olarak pişirin. Ben çikolatalı fındıklı kullandım. Sosu tatlıların üzerine gezdirin.
- Üzerlerine hindistan cevizi serperek servis edebilirsiniz. Tatlı daha sonrasında buzdolabında muhafaza edilmeli. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder