6 Ağustos 2022 Cumartesi

Bisküvi Tatlısı (Ekonomik Ve Pratik) Tarifi

 




Malzemeler

  • 2 paket petibör bisküvi (400 g)
  • 2 çay bardağı kakaolu kek
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı tereyağ (Tepeleme)
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
  • 1/2 (yarım) çay bardağı damla çikolata
  • 1 limon kabuğunun rendesi
  • 1 su bardağı + 1/4 (çeyrek) su bardağı süt

Üzeri için;

  • Hazır çikolata sosu (Paketin yarısını kullandım)
  • 100 ml süt
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi

    Nasıl Yapılır?

  • Petibör bisküvileri ve kakaolu keki rondoda çekerek geniş bir kaseye alın. Eritilip ılınmış tereyağını üzerine dökün.
  • Pudra şekeri, kakao, damla çikolata, ceviz ve limon kabuğunu da kaseye alın. Sütü azar azar ilave ederek spatula ile karıştırın. Kıvamı kurabiye hamuru gibi olacak.
  • Harcı strece yayın. Silindir haline gelecek şekilde toparlayın. Streç filmin kenarlarını sıkıştırın. Bu şekilde derin dondurucuda 2 saat bekletin.
  • Çıkarttıktan sonra streci açıp, 2 cm kalınlığında dilimleyin. Dilimlenen tatlıları uygun bir tepsiye dizin.
  • Üzeri için çikolatalı sosun yarısını arkasındaki talimatlara uygun olarak pişirin. Ben çikolatalı fındıklı kullandım. Sosu tatlıların üzerine gezdirin.
  • Üzerlerine hindistan cevizi serperek servis edebilirsiniz. Tatlı daha sonrasında buzdolabında muhafaza edilmeli. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder