Malzemeler
- 1 adet kemiksiz tavuk göğsü
- 2 adet kemiksiz tavuk budu
- 1 simle yemek kaşığı köri
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı sirke
- 3 diş sarımsak
- 1 dolu çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı kekik
- Yarım paket sıvı krema 100mlMakarnası için;
- Yarım paket kalem makarna
- Makarnayı haşlamak için kaynar su
- 2 silme yemek kaşığı zerdeçal
- 1 tatlı kaşığı
- 1 tatlı kaşığı köri
Salatası için;
- Yarım demet kıvırcık veya göbek
- 1 demet rokka
- 2 adet orta boy kırmızı domates
İsteğe bağlı farklı sebzeler;
- Havuç mor lahana vb. gibi
- Yarım paket kalem makarna
- Makarnayı haşlamak için kaynar su
- 2 silme yemek kaşığı zerdeçal
- 1 tatlı kaşığı
- 1 tatlı kaşığı köri
Salatası için;
- Yarım demet kıvırcık veya göbek
- 1 demet rokka
- 2 adet orta boy kırmızı domates
İsteğe bağlı farklı sebzeler;
- Havuç mor lahana vb. gibi
Nasıl Yapılır?
- Tavuğun sosu tavuğun sosu için sıvı krema hariç bütün malzemeler karıştırın tavuk göğsü ve kemiksiz tavuk budu küp küp doğrayın, karıştırdığımız sosların içerisinde marine edin ve her yerine gelecek şekilde karıştırın.
- Yarım saat üstü kapalı buzdolabında dinlendirin ve daha sonra 5 yemek kaşığı sıvı yağda sosladığımız etleri pişene kadar ara ara karıştırın.
- Tam yumuşayıp piştiğinden kızardığından emin olduktan sonra üzerine 100 milim sıvı kremanızı dökün daha sonra 2 dakika daha öyle pişirip ocağın altını kapatabilirsiniz.
- Makarnası için yarım paket kalem makarnayı kaynamış suyun içerisine koyup üzerine 2 silme yemek kaşığı zerdeçal, 1 tatlı kaşığı köri ve damak zevkinize göre tuz ilave edip, bir kez karıştırdıktan sonra makarnamızı haşlamaya bırakalım.
- Makarnamız güzel haşlanıp yumuşadıktan sonra süzgece koyup suyunun süzün daha sonra salatalarımızı iri iri doğrayıp soslayıp servis tabağına alalım deneyecek olanlara şimdiden allah kolaylık versin. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder