15 Ağustos 2022 Pazartesi

Tavuk Kapama Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 paket tavuk budu
  • 2 su bardağı bulgur
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 adet soğan
  • 1 adet biber
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

    Nasıl Yapılır?

  • Yağı tencereye alalım tavuk butlarını altlı üstlü mühürleyelim.
  • Üzerini geçecek kadar su ve tuz ilave edip haşlayalım.
  • Haşlanan tavukları bir tabağa alalım tavuk suyunuda kaseye boşaltalım.
  • Aynı tencerede doğradığımız soğan ve biberi kavuralım yine doğradığımız domatesi de ekleyip karıştıralım.
  • Salçasını,pulbiberini ve karabiberinde ekleyerek karıştırmaya devam edelim.
  • Yıkanmış bulguru ve nohutuda ilave edelim bunları da karıştırıp butları üzerine yerleştirelim.
  • En son ayırdığımız tavuk suyunuda üzerini geçecek kadar ekleyelim.
  • Suyunu çekene kadar fırınlayalım.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder