Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt (200 ml)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
Muhallebisi için;
- 4 su bardağı süt (800 ml)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- 1 çay bardağı soğuk süt (125 ml) (krem şanti için)
Keki ıslatmak için;
- 1,5 su bardağı süt (300 ml)
Çikolata sosu için;
- 1 paket çikolata sosu
- 2,5 su bardağı süt (500 ml)
- 1 paket sütlü çikolata (60 gr)
Nasıl Yapılır?
- Borcamda yaş pastamızın keki için öncelikle uygun bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Üzerine süt, un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek güzelce çırpalım.
- Kullanacağımız dikdörtgen borcamı alalım ve fırça yardımı ile her yerini yağlayalım.
- Hazır olan kek harcını yağladığımız borcama boşaltalım ve üzerini hafifçe düzeltelim.
- Kekimizi önceden ısıttığımız 170°C alt üst fansız ayardaki fırında 30 dakika pişmeye bırakalım.
- Muhallebisi için tencereye un, şeker ve sütü alarak karıştıralım, ardından ocağın altını açalım ve sürekli karıştırarak pişirelim.
- Muhallebimiz koyulaşıp göz göz olduktan sonra vanilyasını ilave edelim ve tekrar karıştırıp ocaktan alalım.
- Muhallebimizi daha hızlı soğuması için ayrı bir kaba aktaralım ve üzerini muhallebiye değecek şekilde streçleyelim. Bu şekilde yaptığınızda muhallebinizin üzerinin kabuklanmasını engellemiş olacaksınız.
- Pişen kekimizi fırından alalım ve sıcakken üzerine oda ısısındaki sütü gezdirerek ıslatalım. Soğuması için bir kenarda bekletelim.
- Krem şantimizi koyulaşıp kıvam alana kadar sütle çırpalım.
- Ardından soğuyan muhallebimizin üzerini açalım mikserle kısa süre çırptıktan sonra krem şantiyi ekleyelim ve çırpmaya devam edelim.
- Sütünü çekip soğuyan kekimizin üzerine muhallebimizi boşaltalım, üzerini düzeltelim. Daha sonra dinlenmeye bırakalım.
- Biz de bu sırada çikolata sosu için tencereye sütü ve hazır çikolata sosunu alarak karıştıralım. Sosumuzu pişirelim.
- Sos kıvam aldıktan sonra içerisine çikolata ekleyelim ve çikolata eriyene kadar karıştıralım.
- Çikolata tamamen eridikten sonra ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
- Çikolata sosumuzda soğuduktan sonra pastamızın üzerine gezdirelim ve spatula yardımı ile düzeltelim.
- Hazır olan borcam pastamızı mümkünse 1 gece, zamanınız yoksa en az 3-4 saat kadar dinlenmeye bırakalım.
- Dinlenen yaş pastamızı dilimleyelim ve dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder