15 Ağustos 2022 Pazartesi

Borcamda Yaş Pasta Tarifi

 

Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

Muhallebisi için;

  • 4 su bardağı süt (800 ml)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
  • 1 çay bardağı soğuk süt (125 ml) (krem şanti için)

Keki ıslatmak için;

  • 1,5 su bardağı süt (300 ml)

Çikolata sosu için;

  • 1 paket çikolata sosu
  • 2,5 su bardağı süt (500 ml)
  • 1 paket sütlü çikolata (60 gr)

    Nasıl Yapılır?

  • Borcamda yaş pastamızın keki için öncelikle uygun bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
  • Üzerine süt, un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek güzelce çırpalım.
  • Kullanacağımız dikdörtgen borcamı alalım ve fırça yardımı ile her yerini yağlayalım.
  • Hazır olan kek harcını yağladığımız borcama boşaltalım ve üzerini hafifçe düzeltelim.
  • Kekimizi önceden ısıttığımız 170°C alt üst fansız ayardaki fırında 30 dakika pişmeye bırakalım.
  • Muhallebisi için tencereye un, şeker ve sütü alarak karıştıralım, ardından ocağın altını açalım ve sürekli karıştırarak pişirelim.
  • Muhallebimiz koyulaşıp göz göz olduktan sonra vanilyasını ilave edelim ve tekrar karıştırıp ocaktan alalım.
  • Muhallebimizi daha hızlı soğuması için ayrı bir kaba aktaralım ve üzerini muhallebiye değecek şekilde streçleyelim. Bu şekilde yaptığınızda muhallebinizin üzerinin kabuklanmasını engellemiş olacaksınız.
  • Pişen kekimizi fırından alalım ve sıcakken üzerine oda ısısındaki sütü gezdirerek ıslatalım. Soğuması için bir kenarda bekletelim.
  • Krem şantimizi koyulaşıp kıvam alana kadar sütle çırpalım.
  • Ardından soğuyan muhallebimizin üzerini açalım mikserle kısa süre çırptıktan sonra krem şantiyi ekleyelim ve  çırpmaya devam edelim.
  • Sütünü çekip soğuyan kekimizin üzerine muhallebimizi boşaltalım, üzerini düzeltelim. Daha sonra dinlenmeye bırakalım.
  • Biz de bu sırada çikolata sosu için tencereye sütü ve hazır çikolata sosunu alarak karıştıralım. Sosumuzu pişirelim.
  • Sos kıvam aldıktan sonra içerisine çikolata ekleyelim ve çikolata eriyene kadar karıştıralım.
  • Çikolata tamamen eridikten sonra ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
  • Çikolata sosumuzda soğuduktan sonra pastamızın üzerine gezdirelim ve spatula yardımı ile düzeltelim.
  • Hazır olan borcam pastamızı mümkünse 1 gece, zamanınız yoksa en az 3-4 saat kadar dinlenmeye bırakalım.
  • Dinlenen yaş pastamızı dilimleyelim ve dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder