7 Ağustos 2022 Pazar

Tiramisu Pasta Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 çay bardağı un

Keki ıslatmak için;

  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı granül kahve

Muhallebisi için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 kaşık tepeleme un
  • 2 buçuk su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı labne veya 1 yemek kaşığı tereyağıÜzeri için;
    • Kakao

      Nasıl Yapılır?

    • Yumurta ve şeker 5 dakika çırpılır.
    • Diğer malzemeler eklenir.
    • Yağlı kağıt serili kelepçeli kalıba dökülür.
    • 180 derecede 30 35 dakika kadar pişirilir.
    • Muhallebi için tereyağ hariç bütün malzemeler karıştırılır ve kaynayınca altı kapatılır ve tereyağı eklenip çırpılır. Ilımaya bırakılır.
    • Kek fırından çıkınca ikiye bölünür ılık suya kahve karıştırılır ve bu karışımla kekler eşit şekilde ıslatılır.
    • Kekin yarısı kalıbın altına konulur ve kahve ile ıslatılıp muhallebinin yarısı dökülür.
    • Diğer kek üstüne konulur ve ıslatılır.
    • Kalan muhallebi dökülür ve üstü kapatılarak dolaba kaldırılır ve soğuduktan sonra kakao elenerek süslenir.
    • Buzdolabında 2 saat dinlendirip servis edilir.Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder