Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 çay bardağı un
Keki ıslatmak için;
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı granül kahve
Muhallebisi için;
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 kaşık tepeleme un
- 2 buçuk su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı labne veya 1 yemek kaşığı tereyağıÜzeri için;
- Kakao
Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şeker 5 dakika çırpılır.
- Diğer malzemeler eklenir.
- Yağlı kağıt serili kelepçeli kalıba dökülür.
- 180 derecede 30 35 dakika kadar pişirilir.
- Muhallebi için tereyağ hariç bütün malzemeler karıştırılır ve kaynayınca altı kapatılır ve tereyağı eklenip çırpılır. Ilımaya bırakılır.
- Kek fırından çıkınca ikiye bölünür ılık suya kahve karıştırılır ve bu karışımla kekler eşit şekilde ıslatılır.
- Kekin yarısı kalıbın altına konulur ve kahve ile ıslatılıp muhallebinin yarısı dökülür.
- Diğer kek üstüne konulur ve ıslatılır.
- Kalan muhallebi dökülür ve üstü kapatılarak dolaba kaldırılır ve soğuduktan sonra kakao elenerek süslenir.
- Buzdolabında 2 saat dinlendirip servis edilir.Afiyet olsun
- Kakao
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder