7 Ağustos 2022 Pazar

Ön Kızartma Yapmadan, Musakkayı Birde Böyle Deneyin Tarifi

 

Malzemeler

  • 4-5 adet patlıcan (sayıyı artırabilirsiniz)
  • 1 kase kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek tabağı kadar doğranmış kapya biber
  • 1 yemek tabağı kadar doğranmış çarliston
  • 1 yemek tabağı kadar doğranmış sivri biber
  • Yarım çay bardağı kadar zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı dolusu salça
  • 1 kase domates püresi
  • 1-2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • Birkaç dilim domates veya çeri domates

    Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları şeritli halinde kabuklarını soyalım ardından küp küp doğrayalım tuzlu suda bir 2 dakika bekletelim.
  • Daha sonra sularını süzdükten sonra üzerine sıvı yağ tuz ve karabiber ekleyerek önceden ısıtılmış 200° fırına verelim.
  • Patlıcanları biraz közlendikten sonra bir yemek tabağı kadar hazırladığımız biberleri ilave ederek tekrar fırına verelim.
  • Onlar közlenirken uygun bir tavaya yarım çay bardağı kadar zeytinyağını ve doğranmış soğanımızı alarak biraz kavuralım.
  • Daha sonra kıymayı ekleyelim kıyma suyunu çektikten sonra salçamızı domates püresi ve sarımsağı ekleyelim.
  • Çok az su ilave edelim ve tuz ve karabiber ekleyelim dilerseniz pulbiber de ekleyebilirsiniz benim kullandığım biber çeşitleri acı olduğundan dolayı ben tercih etmedim.
  • Sosunuzu hazırladıktan sonra patlıcanlarımızı fırından çıkartalım uygun bir tepsiye alalım ve üzerine hazırladığımız sosumızı dökelim üzerine birkaç tane domates yerleştirelim tekrardan fırına verelim.
  • Mutlaka bunu deneyin gerçekten çok hafif ve çok lezzetli oluyor tarifin videolu anlatımı ınstagram hesabımda mevcuttur oradan bakabilirsiniz,afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder