19 Ağustos 2022 Cuma

Tuzlu Kek Tarifi

 

 Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı (200 ml)
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 adet kırmızı biber
  • 15 adet siyah zeytin
  • 1 su bardağı beyaz peynir
  • Bir tutam maydanoz
  • Bir tutam dereotu

Üzeri için;

  • Susam

    Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir karıştırma kabına yumurta, şeker ve tuzu alalım, beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
  • Üzerine yoğurt ve ayçiçek yağını ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  • Un, mısır unu, kabartma tozunu da ekleyerek tekrardan çırpalım.
  • Küçük küçük doğranmış veya çatalla ezilmiş beyaz peynir, küçük küçük doğranmış kırmızı biber, ince kıyılmış dereotu, çekirdekleri çıkarılıp doğranmış zeytin ve ince kıyılmış maydanozu ekleyelim. Spatula yardımı ile karıştıralım.
  • Baton kek kalıbımızı tereyağı veya margarinle güzelce yağlayalım. Daha sonra tabanına susam serpiştirelim.
  • Son olarak kek harcımızı kalıbımıza boşaltalım ve üzerini düzeltelim.
  • Üzerine tekrar susam serptikten sonra önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında, alt üst fansız ayarda, 55 dakika pişirelim.
  • Pişen kekimizi fırından alalım. Soğuduktan sonra ters çevirerek kalıptan çıkartalım ve dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder