Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı ayçiçek yağı (200 ml)
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- 1 adet kırmızı biber
- 15 adet siyah zeytin
- 1 su bardağı beyaz peynir
- Bir tutam maydanoz
- Bir tutam dereotu
Üzeri için;
- Susam
Nasıl Yapılır?
- Uygun bir karıştırma kabına yumurta, şeker ve tuzu alalım, beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Üzerine yoğurt ve ayçiçek yağını ekleyerek çırpmaya devam edelim.
- Un, mısır unu, kabartma tozunu da ekleyerek tekrardan çırpalım.
- Küçük küçük doğranmış veya çatalla ezilmiş beyaz peynir, küçük küçük doğranmış kırmızı biber, ince kıyılmış dereotu, çekirdekleri çıkarılıp doğranmış zeytin ve ince kıyılmış maydanozu ekleyelim. Spatula yardımı ile karıştıralım.
- Baton kek kalıbımızı tereyağı veya margarinle güzelce yağlayalım. Daha sonra tabanına susam serpiştirelim.
- Son olarak kek harcımızı kalıbımıza boşaltalım ve üzerini düzeltelim.
- Üzerine tekrar susam serptikten sonra önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında, alt üst fansız ayarda, 55 dakika pişirelim.
- Pişen kekimizi fırından alalım. Soğuduktan sonra ters çevirerek kalıptan çıkartalım ve dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder