19 Ağustos 2022 Cuma

Geleli Kebabı Tarifi

 

Malzemeler

Et sotesi için;

  • 400 gr dana kuşbaşı
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet domates
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı sıcak su (200 ml)

Patlıcanları için;

  • 6 adet patlıcan
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı tuz

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patlıcanlarımızı közleyelim. Bunun için patlıcanların üzerine bıçakla delikler açalım. Evinizde varsa közmatikte yoksa fırında ya da ocakta közleyelim.
  • Patlıcanlar iyice yumuşadıktan sonra uygun bir tabağa alalım ve üzerini streç ile kapatarak bekletelim. Bu şekilde yaptığınızda patlıcanların kabukları çok daha kolay soyulacaktır.
  • Soğuyan patlıcanların kabuklarını soyalım ve sap kısımlarını keselim. Eğer patlıcanlarınızın hepsini kullanmayacaksanız çift kilitli poşete ya da dondurucu poşetine yerleştirerek dondurucuya kaldırabilir ve istediğiniz zaman çıkartıp çözdürerek yapabilirsiniz.
  • Et sote için uygun bir tavaya sıvı yağı alalım.
  • Yağ kızdıktan sonra üzerine kuşbaşı etleri ekleyelim ve suyunu salıp çekene kadar tavanın kapağı kapalı olacak şekilde kavuralım.
  • Suyunu çektikten sonra yemeklik doğranmış soğanı ve sarımsağı ekleyerek kavuralım.
  • Ardından doğranmış biberleri ekleyerek biberlerin diriliği gidene kadar kavuralım.
  • Daha sonra domates salçası ve küp küp doğanmış domatesleri de ekleyerek karıştıralım.
  • Son olarak tuz, karabiber ve sıcak suyu ilave ederek karıştıralım ve tavanın kapağını kapatarak pişmeye bırakalım.
  • Közlenmiş patlıcanlarımızı küp küp doğrayarak fırın kabına alalım.
  • Üzerine tuz ve sıvı yağ gezdirip karıştırarak kabımızın tabanına yayalım.
  • Ardından et soteyi patlıcanların üzerine aktaralım. Önceden ısıttığımız 200°C fırında 20-25 dakika kadar pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda köz patlıcan kebabımız servise hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder