Malzemeler
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
Nasıl Yapılır?
- Krep hamuru harcı için karıştırma kabına un, süt, sıvı yağ ve suyu ekleyerek tel çırpıcı ile güzelce çırpalım.
- Ardından yumurta ve tuz ekleyerek çırpmaya devam edelim.
- Ocağa yapışmaz tava alalım ve içerisine çok az sıvı yağ dökerek fırça ile yağlayalım.
- Güzelce ısınan tavaya 1,5 kepçe kadar hamurdan dökelim ve sağa sola çevirerek eşit bir şekilde yayılmasını sağlayalım.
- Üzeri kuruduğunda spatula yardımı ile krebimizi ters çevirelim ve diğer yüzünün de pişmesini sağlayalım.
- Pişen krebimizi servis tabağına alalım ve kalan harcı aynı şekilde pişirmeye devam edelim. Eğer tavanız yapışmaz bir tava kullanıyorsanız ilkinden sonra tavanızı yağlamaya gerek olmayacaktır.
- Tüm harcı pişirdikten sonra kreplerimiz servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder