5 Ağustos 2022 Cuma

Tuzlu Krep Tarifi

 



Malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz

    Nasıl Yapılır?

  • Krep hamuru harcı için karıştırma kabına un, süt, sıvı yağ ve suyu ekleyerek tel çırpıcı ile güzelce çırpalım.
  • Ardından yumurta ve tuz ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  • Ocağa yapışmaz tava alalım ve içerisine çok az sıvı yağ dökerek fırça ile yağlayalım.
  • Güzelce ısınan tavaya 1,5 kepçe kadar hamurdan dökelim ve sağa sola çevirerek eşit bir şekilde yayılmasını sağlayalım.
  • Üzeri kuruduğunda spatula yardımı ile krebimizi ters çevirelim ve diğer yüzünün de pişmesini sağlayalım.
  • Pişen krebimizi servis tabağına alalım ve kalan harcı aynı şekilde pişirmeye devam edelim. Eğer tavanız yapışmaz bir tava kullanıyorsanız ilkinden sonra tavanızı yağlamaya gerek olmayacaktır.
  • Tüm harcı pişirdikten sonra kreplerimiz servise hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder