Malzemeler
- 125 gram tereyağı veya margarin (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta (sarısı içine akı üzerine)
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı mahlep (isteğe bağlı)
- Aldığı kadar un
Nasıl Yapılır?
- Sıvı malzemelerin hepsi yoğurma kabına alınır.
- Nişasta,kabartma tozu,mahlep ve un eklenerek yoğurulur.
- Hamurumuz kulak memesi kıvamında olmalıdır.
- Ardından küçük parçalar koparılarak istediğiniz şekiller verilir.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir üzerine ayırdığımız yumurtanın akı sürülür ve çörek otu susam serpiştirilir.
- 180 c fırında kontrollü pişirilir.
Afiyet olsun.
🤗pastaneden alınanları aratmayacak bir tarif denemeniz tavsiye edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder