Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 100 gram tereyağ
- 200 gram bitter çikolata
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı çekirdeğinden ayrılmış vişne
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yumurta ve şekeri alarak köpürene kadar çırpın.
- Ayrı bir yerde bitter çikolatayla tereyağını benmari usulü eritin.
- Tereyağ ve çikolata karışımını da içine ilave edip karıştırın.
- Un ve vanilyayı ekleyin bir spatula yardımıyla karıştırın.
- Kare küçük boy borcama yağlı kağıdı buruşturarak koyun.
- Kek karışımının yarısını ilave edin, araya vişneyi ekleyin.
- Tekrar kek karışımından ilave edin.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dk kontrollü pişirin.
- Fırından çıkan brownieyi 20 dk bekletin.
- Daha sonra dilimleyerek servis edin. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder