18 Ağustos 2022 Perşembe

Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 buçuk tavuk göğsü
  • 2 büyük patates

Marine için:

  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • Tuz

Yoğurt sos:

  • 1 büyük kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak

Üzeri için sos;

  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı tereyağ

    Nasıl Yapılır?

  • Tavukları jülyen yani uzun şeritler halinde doğrayalım.
  • Marine malzemelerini çırpıyoruz içine tavukları koyalım. 1 saat dolapta dinlendiriyoruz.
  • Patatesleri soyalım incecik kibrit çöpü inceliğinde keselim kızgın yağda kızartıyoruz.
  • Yoğurdu çırpıp içine sarımsakları rendeleyelim.
  • Salçalı sos için salçayı bir kaşık yağda kavuruyoruz. Çok az su ile açalım.
  • Tavukları yağ koyduğumuz tavaya alıp pişiriyoruz.
  • Kızaran patatesleri tabağa alıp üzerine önce yoğurtlu sos ,sonra salçalı sos en üstede tavukları koyuyoruz. Afiyet olsun :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder