Malzemeler
- 800 g dana kıyma
- 5 -6 tane patates
- 2 adet patlıcan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Bir fiske karabiber – tuz
Beşamel sos ı̇çı̇n:
- 1.5 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un (hafif tepeleme)
- 2 su bardağı süt
- Tuz – karabiber
Üzerı̇ ı̇çı̇n:
- Kaşar peyniri ve mozzarela peyniri
Kızartmak ı̇çı̇n:
- Sıvı yağ
Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları soyup çok ince olmadan uzunlamasına keselim ve tuzlu suda 30 dakika bekletelim.
- Patatesleri aynı şekilde uzunlamasına keselim ve kızgın yağda kızartıp havlu kağıt üzerine alalım ve kullanacağınız borcama dizelim.
- Ayrı bir tavada sıvı yağ koyup kıymayı kavuralım ,üzerine damak zevkinize göre baharatları ve biber salçasını ilave edip 2-3 dakika kavurup patateslerin üzerine alalım eşit bir şekilde yayalım.
- Patlıcanları kızgın yağda arkalı öğünlü kızartıp havlu kağıt üzerine koyup ve kıymanın üzerine dizelim.
- Beşamel sos ı̇çı̇n: tencereye tereyağı koyup eritelim üzerine unu ilave edip unu kavuralım süt, karabiberi ve tuzu ekledikten sonra katılaşana kadar karıştıralım.
- Patlıcanların üzerine beşamel sosu yayalım.
- En son mozzarella ve kaşar peyniri serpiştirip 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
💖Afı̇yet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder