19 Eylül 2022 Pazartesi

Beşamel Soslu Fırında Musakka Tarifi

 

Malzemeler

  • 800 g dana kıyma
  • 5 -6 tane patates
  • 2 adet patlıcan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Bir fiske karabiber – tuz

Beşamel sos ı̇çı̇n:

  • 1.5 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un (hafif tepeleme)
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz – karabiber

Üzerı̇ ı̇çı̇n:

  • Kaşar peyniri ve mozzarela peyniri

Kızartmak ı̇çı̇n:

  • Sıvı yağ

    Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları soyup çok ince olmadan uzunlamasına keselim ve tuzlu suda 30 dakika bekletelim.
  • Patatesleri aynı şekilde uzunlamasına keselim ve kızgın yağda kızartıp havlu kağıt üzerine alalım ve kullanacağınız borcama dizelim.
  • Ayrı bir tavada sıvı yağ koyup kıymayı kavuralım ,üzerine damak zevkinize göre baharatları ve biber salçasını ilave edip 2-3 dakika kavurup patateslerin üzerine alalım eşit bir şekilde yayalım.
  • Patlıcanları kızgın yağda arkalı öğünlü kızartıp havlu kağıt üzerine koyup ve kıymanın üzerine dizelim.
  • Beşamel sos ı̇çı̇n: tencereye tereyağı koyup eritelim üzerine unu ilave edip unu kavuralım süt, karabiberi ve tuzu ekledikten sonra katılaşana kadar karıştıralım.
  • Patlıcanların üzerine beşamel sosu yayalım.
  • En son mozzarella ve kaşar peyniri serpiştirip 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
  • 💖Afı̇yet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder