19 Eylül 2022 Pazartesi

Kıymalı Pide Tarifi

 

Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket maya
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı şeker

İç harcı için:

  • 500 gram kıyma
  • 2 adet kapya biber
  • 4 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı tuz

Üzerine sürmek için;

  • 2 yumurta sarısı

    Nasıl Yapılır?

  • 5 su bardağı onun içine bir paket maya boşalttım ,üzerine 2 tatlı kaşığı tuz ,1 tatlı kaşığı şeker ekleyip ılık suyu yavaş yavaş ekledim, ele yapışmayan bir hamur haline getirip mayalanmaya bıraktım.
  • Yarım saat bu şekilde dinlendirdim. Mayalanmasını bekledim.
  • İç harcı için 500 gram kıyma yoğurma kabına aldım ,üzerine ince ince doğranmış 2 adet kapya biber, 4 adet sivri biber ,2 adet kabuğu soyulmuş ve doğranmış domates yarım çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı karabiber ,2 tatlı kaşığı tuz ekleyip güzelce karıştırdım.
  • Mayası gelen hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırdım.
  • Bezeleri mi bir tepsiye koyup üzerini temiz bir bezle kapattım.
  • İlk bezemi masaya alıp üzerine un ekleyip dik bir şekilde oklava ile açtım.
  • Açılan hamuru pişireceğim tepsiye yerleştirip üzerine iç harcından koydum ve yanlarını bir parmak boşluk bıraktım.
  • Bıraktığın boşluğu iç harcın üzerine doğru kapatıp uçlarını birleştirdim.
  • Bütün bezeleri mi bu şekilde yaptıktan sonra kenarlarına yumurta sarısı sürüp 250 derece fırında güzelce kızarana kadar pişirdim.
  • Fırından çıkan pidelerimin üzerine kapattım ve yumuşamasını sağladım deneyenlere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder