Malzemeler
- 5 su bardağı un
- 2 su bardağı ılık su
- 1 paket maya
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı şeker
İç harcı için:
- 500 gram kıyma
- 2 adet kapya biber
- 4 adet sivri biber
- 2 adet domates
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 2 tatlı kaşığı tuz
Üzerine sürmek için;
- 2 yumurta sarısı
Nasıl Yapılır?
- 5 su bardağı onun içine bir paket maya boşalttım ,üzerine 2 tatlı kaşığı tuz ,1 tatlı kaşığı şeker ekleyip ılık suyu yavaş yavaş ekledim, ele yapışmayan bir hamur haline getirip mayalanmaya bıraktım.
- Yarım saat bu şekilde dinlendirdim. Mayalanmasını bekledim.
- İç harcı için 500 gram kıyma yoğurma kabına aldım ,üzerine ince ince doğranmış 2 adet kapya biber, 4 adet sivri biber ,2 adet kabuğu soyulmuş ve doğranmış domates yarım çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı karabiber ,2 tatlı kaşığı tuz ekleyip güzelce karıştırdım.
- Mayası gelen hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırdım.
- Bezeleri mi bir tepsiye koyup üzerini temiz bir bezle kapattım.
- İlk bezemi masaya alıp üzerine un ekleyip dik bir şekilde oklava ile açtım.
- Açılan hamuru pişireceğim tepsiye yerleştirip üzerine iç harcından koydum ve yanlarını bir parmak boşluk bıraktım.
- Bıraktığın boşluğu iç harcın üzerine doğru kapatıp uçlarını birleştirdim.
- Bütün bezeleri mi bu şekilde yaptıktan sonra kenarlarına yumurta sarısı sürüp 250 derece fırında güzelce kızarana kadar pişirdim.
- Fırından çıkan pidelerimin üzerine kapattım ve yumuşamasını sağladım deneyenlere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder