14 Eylül 2022 Çarşamba

Çikolatalı Tramisu Tarifi

 

Malzemeler

  • 1.5 paket kedidili bisküvi (36 adet)
  • 1 su bardağı nescafe (sütsüz şekersiz)

Kreması için

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 200 gram labne

Ganaj için

  • 200 ml sıvı krema
  • 240 gram sütlü çikolata
  • Süslemek için benmari usulü eritilmiş beyaz çikolata ve meyveler

    Nasıl Yapılır? 

  • Krema için; süt, şeker, un, nişasta, yumurta sarıları bir tencereye alınır. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirilir.
  • Ocağın altı kapatılır.
  • Tereyağı ve vanilya eklenerek karıştırılır.
  • Biraz ılıyınca labne eklenilir. 1-2 dk çırpılır.
  • Kedidili bisküviler kahveye batırılır kalıba dizilir.
  • Üzerine kremanın bir kısmı eklenir. Bu şekilde kat kat malzeme bitene kadar devam edilir.
  • En son üzeri krema ile kapatılır. 1 2 saat oda sıcaklığına gelmesi beklenilir.
    (üzerine ister kakao eleyin isterseniz ganaj yapın).
  • Ganaj için krema ısıtılır. Kaynamaya başlayınca çikolata eklenir.
  • Ilıkken pastamızın üzerine dökülür.
  • Hemen ardından beyaz çikolata ile şeritler sıkarak kurdan yardımı ile şekil verilir. 1 gece boyunca buzdolabında bekletilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder