Malzemeler
- 1.5 paket kedidili bisküvi (36 adet)
- 1 su bardağı nescafe (sütsüz şekersiz)
Kreması için
- 1 litre süt
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 200 gram labne
Ganaj için
- 200 ml sıvı krema
- 240 gram sütlü çikolata
- Süslemek için benmari usulü eritilmiş beyaz çikolata ve meyveler
Nasıl Yapılır?
- Krema için; süt, şeker, un, nişasta, yumurta sarıları bir tencereye alınır. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirilir.
- Ocağın altı kapatılır.
- Tereyağı ve vanilya eklenerek karıştırılır.
- Biraz ılıyınca labne eklenilir. 1-2 dk çırpılır.
- Kedidili bisküviler kahveye batırılır kalıba dizilir.
- Üzerine kremanın bir kısmı eklenir. Bu şekilde kat kat malzeme bitene kadar devam edilir.
- En son üzeri krema ile kapatılır. 1 2 saat oda sıcaklığına gelmesi beklenilir.
(üzerine ister kakao eleyin isterseniz ganaj yapın). - Ganaj için krema ısıtılır. Kaynamaya başlayınca çikolata eklenir.
- Ilıkken pastamızın üzerine dökülür.
- Hemen ardından beyaz çikolata ile şeritler sıkarak kurdan yardımı ile şekil verilir. 1 gece boyunca buzdolabında bekletilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder