13 Eylül 2022 Salı

Dereotu Poğaça (Kıyır Kıyır) Tarifi

 

 Malzemeler

  • 125 gram margarin veya tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üstüne)
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • Dereotu
  • Aldığı kadar un

İçi için;

  • Peynir

    Nasıl Yapılır?

  • Oda ısısındaki margarin veya tereyağını ben karışık kullandım.
  • Un hariç tüm malzemeler ile karıştırıyoruz.
  • Unu kontrollü bir şekilde ekliyoruz.
  • Hafif yumuşak bir hamur elde ediyoruz çok sert olmamalı.
  • Hamurdan parçalar koparıp içine peynir koyup şekil veriyoruz.
  • Tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz afiyet şeker olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder