13 Eylül 2022 Salı

Soğan Dolması Tarifi

 

Malzemeler

  • 4 adet büyük boy soğan
  • 200 gram kıyma
  • 1 adet küçük soğan
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • Nar ekşisi (isteğe bağlı)
  • Toz biber, pulbiber ,karabiber, kuru nane, tuz
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağı

Salçalı sos için;

  • Kaynar su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Toz sumak
  • Tuz

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle soğanları soyup bir kenarından ortaya kadar kesip suda haşlıyoruz.
  • Bir kaba yıkadığımız pirinçleri ve diğer malzemeleri alıp iyice karıştırıyoruz.
  • Haşladığımız soğanları katlarından ayırıyoruz.
  • Her katı iç harç ile doldurup sarıyoruz.
  • Tencereye dizerek üzerine su domates salçası ve toz sumak karışımını döküp üzerine bir tabak kapatıyoruz ki iç harçlarımız çıkmasın kapağını kapatarak ocağa alıyoruz.
  • Su soğanları 2 parmak geçecek kadar olmalı.
  • İhtiyaca göre suyu arttırabilirsiniz.
  • Su kaynayınca ocağın altını kısıp suyunu tamamen çekene kadar pişiriyoruz.
  • Yoğurt ile servis edebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder