Malzemeler
- 4 adet büyük boy soğan
- 200 gram kıyma
- 1 adet küçük soğan
- 1 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- Nar ekşisi (isteğe bağlı)
- Toz biber, pulbiber ,karabiber, kuru nane, tuz
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
Salçalı sos için;
- Kaynar su
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Toz sumak
- Tuz
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle soğanları soyup bir kenarından ortaya kadar kesip suda haşlıyoruz.
- Bir kaba yıkadığımız pirinçleri ve diğer malzemeleri alıp iyice karıştırıyoruz.
- Haşladığımız soğanları katlarından ayırıyoruz.
- Her katı iç harç ile doldurup sarıyoruz.
- Tencereye dizerek üzerine su domates salçası ve toz sumak karışımını döküp üzerine bir tabak kapatıyoruz ki iç harçlarımız çıkmasın kapağını kapatarak ocağa alıyoruz.
- Su soğanları 2 parmak geçecek kadar olmalı.
- İhtiyaca göre suyu arttırabilirsiniz.
- Su kaynayınca ocağın altını kısıp suyunu tamamen çekene kadar pişiriyoruz.
- Yoğurt ile servis edebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder