Malzemeler
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım yemek kaşığı tereyağı yada margarin
- 1 adet orta boy havuç
- 1 çay bardağına yakın arpa şehriye
- 800 ml su
Terbiyesi için;
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı un
- Yarım limon suyu (küçük limon)
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı nane
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tencereye yağı koyup havuç rendesini ekleyip yumuşayana kadar kavuruyoruz.
- Üzerine şehriyeyi ekleyip bir tur daha kavurup suyunu döküyoruz.
- Şehriyeler yumuşayana kadar kaynatıyoruz .
- Terbiyesi için bir kasede yoğurt ,limon suyu ,un ve yumurtayı iyice çırpıyoruz.
- Çorbadan bir kepçe alıp terbiyeye boşaltıyoruz güzelce karıştırıyoruz .
- Yavaş yavaş terbiyeyi çorbaya ekliyoruz ,sürekli karıştırıyoruz.
- Bir taşım kaynattıktan sonra kapatıyoruz ve tuzunu ekliyoruz. Tencerenin kapağını kapatmadan bu şekilde bekletiyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder