13 Eylül 2022 Salı

Kıymalı Sebzeli Türlü (Fırında) Tarifi

 

Malzemeler

  • 650 gr kıyma
  • 4 tane patates
  • 1 tane kabak
  • 1 tane patlıcan
  • 1 adet büyük yeşil biber
  • 1 adet büyük kırmızı biber
  • 1 orta sarı biber
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı su
  • Tuz karabiber  pulbiber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Tereyağ

    Nasıl Yapılır?

  • İlk önce sebzelerimizi hazırlayalım. Soğan hariç tüm sebzeleri soyup küçük olmayacak şekilde küp küp doğruyoruz.
  • Soğanı soyup yarım ay şeklinde doğruyoruz.
  • Tepsinin içerisine kıyma sıvı yağ tuz pulbiber ve karabiber ekleyip kıymalı harcı karıştıralım ve tepsinin boyuna göre elimizle hafif bastırarak yayalım.
  • Ayrı bir tepsinin içerisine sırayla biberler, patates, kabak, sarımsak domates, patlıcan ve soğanı ekliyoruz.
  • Ardından domates salçası, biber salçası, tuz, karabiber, pulbiber, zeytinyağ ve 1 çay bardağı su ilave edip karıştıralım.
  • Sebzelerimizi kıymalı harcın üzerine aktarıp bir kaç küçük parça tereyağ yerleştirelim.
  • Üzerine ıslak yağlı kağıt yerleştirip önceden ısıtılmış fanlı fırında 200 derecede 1 saat pişirelim
  • Ardından yağlı kağıdı alıp 10 dakika daha pişirelim. Her fırın bir değil yine de dikkatli pişirin. 💖Afiyet olsun💖.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder