14 Eylül 2022 Çarşamba

Kuşbaşı Etli Menemen Tarifi

 

Malzemeler

  • 150 gr kuşbaşı et
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet domates
  • 3 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle etimizi pişirelim.
  • Isıtılmış tencereye etimizi alalım ve suyunu bırakıp çekene kadar bekleyelim suyunu çektikten sonra içine tereyağı ve sıvı yağını ekleyelim. Ve kavuralım.
  • Daha sonra içine soğanları ekleyelim ve kavuralım.
  • Salçamızın da kokusu çıkana kadar kavuralım ve içine doğranmış biberleri domatesleri ekleyelim ve kavuralım.
  • Son olarak baharatları ve yumurtayı ekleyelim kapağını kapatalım ve pişirelim.
  • Servise hazır afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder