14 Eylül 2022 Çarşamba

Köz Patlıcanlı Tavuklu Salata Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 orta boy patlıcan
  • 1/2 (yarım) tavukgöğsü
  • 3 diş sarımsak
  • Yeterince yoğurt
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı ( 25 gram )
  • Kıtır yufkalar için:

    • 1 adet yufka
    • Kızartmak için sıvı yağ

      Nasıl Yapılır?

    • İlk önce yufkayı düz bir zemine serin.
    • 4 kenarından keserek mümkün olduğunca kare bir form elde edin.
    • Kareyi de 4 e kesip kestiğiniz parçalara fırça ile su sürün.
    • Ardından vakit kaybetmeden uzun kenarlardan sıkıca rulo yapın.
    • Rulonun açılmaması için birleşme yerlerini iyice ıslatın.
    • Bu 4 ruloyu derin dondurucuya kaldırın.
    • Orta boy bir tencerede tavukgöğsünü haşlayın.
    • Soğuyunca suyun içinden çıkarıp didikleyin.
    • Patlıcanları yıkayıp közleyin. ( ateş mangalı ya da ) közlenmiş patlıcanların kabuklarını soyun.
    • Küçük küpler halinde doğrayın.
    • Küçük bir tavada tereyağını eritin.
    • İçine doğranmış köz patlıcanları ekleyip 1-2 dakika çevirin ve soğuması için bir kenara alın.
    • Çukur bir kapta sulu olmayan yoğurdu, mayonezi, sarımsak rendesini ve tuzu karıştırın.
    • Üzerine tavuk etlerini ve sotelenmiş köz patlıcanı ilave edin.
    • Çok fazla ezmeden dikkatlice karıştırın ve servis tabağına alıp buzdolabına kaldırın.
    • Servis yapmadan 5 – 10 dakika önce derin dondurucudan ruloları çıkarın.
    • 1-2 parmak genişliğinde kesip sıvı yağda kızartın.
    • Soğur soğumaz salatanızın üzerine yerleştirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder