13 Eylül 2022 Salı

Kıymalı Kabak Yemeği Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet domates
  • 4 adet kabak
  • 200g kıyma
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 fiske kekik
  • yarım çay kaşığı kırmızı pul biber
  • yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı da tuz
  • 1 su bardağı sıcak su

    Nasıl Yapılır?

  • Kabak yemeği için öncelikle soğanı ve sarımsağı küçük küçük doğrayalım.
  • Yeşil biber ve kırmızı biberi de yemeklik olacak şekilde doğrayalım.
  • Ardından domatesi küp küp keselim. Son olarak tırtıklı bir şekilde soyduğumuz  kabağı küp küp keselim.
  • Tencereye sıvı yağı alalım, üzerine doğradığımız soğan, yeşil biber ve kırmızı biberleri ilave edelim.
  • Orta ateşte sebzelerimiz diriliğini kaybedinceye kadar kavuralım.
  • Kıymayı da tencereye ekleyelim ve kıyma kavruluncaya kadar karıştırarak pişirelim.
  • Kavrulan kıymaya domates salçasını ekleyelim ve 1-2 dakika daha karıştırarak kavurmaya devam edelim.
  • Ardından doğradığımız domatesleri ilave ederek güzelce karıştıralım.
  • Doğradığımız kabakları, kekiği, kırmızı pul biberi, kırmızı toz biberi ve tuzu ilave edip karıştıralım ve bir kaç dakika kabakları kavuralım.
  • Kabaklar diriliğini kaybettiğinde sıcak su ekleyerek karıştıralım.
  • Yemeğimizi kısık ateşte ara ara karıştırarak kabaklar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika kontrollü bir şekilde pişirelim.
  • Ocağı kapatıp 10 dakika dinlendirdikten sonra kıymalı kabak yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder