Malzemeler
- 2 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 2 adet domates
- 4 adet kabak
- 200g kıyma
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 fiske kekik
- yarım çay kaşığı kırmızı pul biber
- yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı da tuz
- 1 su bardağı sıcak su
Nasıl Yapılır?
- Kabak yemeği için öncelikle soğanı ve sarımsağı küçük küçük doğrayalım.
- Yeşil biber ve kırmızı biberi de yemeklik olacak şekilde doğrayalım.
- Ardından domatesi küp küp keselim. Son olarak tırtıklı bir şekilde soyduğumuz kabağı küp küp keselim.
- Tencereye sıvı yağı alalım, üzerine doğradığımız soğan, yeşil biber ve kırmızı biberleri ilave edelim.
- Orta ateşte sebzelerimiz diriliğini kaybedinceye kadar kavuralım.
- Kıymayı da tencereye ekleyelim ve kıyma kavruluncaya kadar karıştırarak pişirelim.
- Kavrulan kıymaya domates salçasını ekleyelim ve 1-2 dakika daha karıştırarak kavurmaya devam edelim.
- Ardından doğradığımız domatesleri ilave ederek güzelce karıştıralım.
- Doğradığımız kabakları, kekiği, kırmızı pul biberi, kırmızı toz biberi ve tuzu ilave edip karıştıralım ve bir kaç dakika kabakları kavuralım.
- Kabaklar diriliğini kaybettiğinde sıcak su ekleyerek karıştıralım.
- Yemeğimizi kısık ateşte ara ara karıştırarak kabaklar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika kontrollü bir şekilde pişirelim.
- Ocağı kapatıp 10 dakika dinlendirdikten sonra kıymalı kabak yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder