Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı ılık su (Sıcağa yakın olmalı)
- 1 su bardağından 2 parmak az sıvı yağ
- 1 büyük limon kabuğu rendesi
- 2 dolu yemek kaşığı hindistancevizi
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 ,5 su bardağı un ekledim dikkat ederek ilave edin orta akışkanlıkta olmalı harç
Üzeri ve arası için:
- 1 kase minik kase kadar ufak siyah erik (Olmamış hali)
- Çok az yulaf ezmesi
Nasıl Yapılır?
- Çırpma kabına yumurta ve şekeri alıp 5 dk kadar çırpalım rengi açılsın köpük köpük olsun.
- Üzerine un dışındaki malzemeleri ekleyip yavaşça karıştıralım.
- Ardından azar azar un ilave edip ufak hareketlerle harcın havasını söndürmeden içinde topak kalmayana kadar karıştıralım.
- Kullanacağımız baton kalıbı tercihen ister katı yağla hafif yağlayıp un serpelim isterseniz de benim gibi yağlı kağıtla çevreleyelim.
- Harcın yarısından biraz fazlasını kalıba döküp üzerine unlanmış meyveden serpiştirelim.
- Kalan harcı kalıba döküp üzerine kalan meyveyi ve yulaf ezmesini serpiştirelim.
- 180 derece çok iyi ısınmış fırında kontrollü pişirelim.
Not: çekirdekleri çook minik ama çıkarın mutlaka çünkü ben unutmuştum 😁🤭Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder