Malzemeler
- 2 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı süt
- Maydanoz
- 2 adet kapya biber
- 1 su bardağı kadar peynir
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- Tuz, pul biber
Nasıl Yapılır?
- Yumurta, sıvı yağ,süt ve yoğurdu karıştırma kabına alalım çırpalım.
- Üzerine ince kıyılmış maydanoz, küçük küçük doğranmış kapya biber ve peyniri ekleyip karıştıralım.
- Son olarak kontrollü unu ve kabartma tozunu ilave edip karıştıralım ,kek hamurundan biraz katı bir hamur elde edelim.
- Tavanın altını açalım tavaya sıvı yağ sürelim.
- Hazır olan hamurdan birer kaşık alıp tavaya dökelimBu arada tavanın altı mutlaka kısık ateşte olmalı.
- Arkalı önlü pişen hamuru servis tabağına alalım ve servise hazır .
- Sıcak yemenizi tavsiye ederim deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder