13 Eylül 2022 Salı

Lezzetli Mi Lezzetli; Her Yemeğe Yakışan, Kaşık Turşusu Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 kilo acı kıl biber (mutlaka acı olmalı)
  • 3 kilo şişe domates
  • 3 kilo normal domates
  • 1 kilo sarımsak
  • 4 bağ maydanoz
  • 4 yemek kaşığı kaya tuzu
  • Sirke

    Nasıl Yapılır?

  • Malzemeler güzelce yıkanır ve süzülmesi için beklenir.
  • Bütün malzemeler ince ince doğranır.
  • Büyük bir kapta malzemeler karıştırılır.
  • Karışan malzemelerin üzerine 4 yemek kaşığı tuz eklenir ve karıştırılmaya devam edilir.
  • Sulanan malzeme eşit bir şekilde kavanozlara aktarılır.
  • Her bir kavanoz için 1 yemek kaşığı sirke ilave edilerek kapağı sıkıca kapatılır. (yarımlık kavanoz).
  • Temiz bir örtü üzerine ters çevrilen kavanozlar 15 dakika bekletildikten sonra buzdolabına kaldırılır.
  • 1 ay içinde turşunuz hazır :).
  • Not: asla ilave su konulmamalıdır !
    Not: tuz ve sirke miktarı damak tadına göre artırılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder