Malzemeler
- 2 kilo acı kıl biber (mutlaka acı olmalı)
- 3 kilo şişe domates
- 3 kilo normal domates
- 1 kilo sarımsak
- 4 bağ maydanoz
- 4 yemek kaşığı kaya tuzu
- Sirke
Nasıl Yapılır?
- Malzemeler güzelce yıkanır ve süzülmesi için beklenir.
- Bütün malzemeler ince ince doğranır.
- Büyük bir kapta malzemeler karıştırılır.
- Karışan malzemelerin üzerine 4 yemek kaşığı tuz eklenir ve karıştırılmaya devam edilir.
- Sulanan malzeme eşit bir şekilde kavanozlara aktarılır.
- Her bir kavanoz için 1 yemek kaşığı sirke ilave edilerek kapağı sıkıca kapatılır. (yarımlık kavanoz).
- Temiz bir örtü üzerine ters çevrilen kavanozlar 15 dakika bekletildikten sonra buzdolabına kaldırılır.
- 1 ay içinde turşunuz hazır :).
Not: asla ilave su konulmamalıdır !
Not: tuz ve sirke miktarı damak tadına göre artırılabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder