Malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağ oda ısında yumuşamış
- 1 ufak çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker (Bardak ölçüm 200 ml)
- 1 su bardağından 1 parmak eksik yoğurt
- 1 su bardağı un +2 yemek kaşığı
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 şeftali soyulup küp küp doğranmış
- 1 limon kabuğu rendesi
Üzeri için;
- 1 adet şeftali (Ay şeklinde doğranmış)
Nasıl Yapılır?
- Sırasıyla malzemeler karıştırma kabına alınır, hepsi birlikte çırpılır (Yumurta ve şekere öncelik verelim).
- Sonra elenmiş un ve nişasta eklenir karıştırılır.
- Kabartma tozu ,vanilya ilave edelim ,biraz daha karıştıralım.
- Kek hamuru hafif koyu kıvamda oluyor.
- Küp doğranmış şeftali ve limon kabuğu rendesi ilave edelim karıştıralım (Çok karıştırmayalım. Alt üst etsek yeterli. Şeftaliler ezilmesin)
- Yağlı kağıt serili kelepçeli kalıba dökelim (Kare borcam da olur) üzerine şeftalileri dizelim.
- 170 derece fırında 50 dk kadar hiç kapağını açmadan pişirelim (Düşük ısıda pişirelim lütfen içi çığ kalmasın) kapayınca biraz içinde tutalım, soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpelim. Deneyecek olanlara afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder