4 Eylül 2022 Pazar

Mis Gibi Lezzetli Etsiz Nohut Yemeği Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 orta boy soğan
  • 2 tane yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 4 tane küçük soğan (İsteğe bağlı)
  • 2 çay bardağı nohut (Geceden ıslanmış)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Nohutları 1 parmak kalınlığında geçecek şekilde su

    Nasıl Yapılır?

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağa 1 orta boy soğan ve iki tane yeşil biber doğrayıp, yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
  • 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası ekleyip, malzemeyi salça ile biraz kavuruyoruz.
  • Hafif salçanın kokusu gelmeye başlayınca isteğe bağlı olarak 4 tane küçük soğanı koyuyoruz. Soğanlar inanılmaz lezzet veriyor bu şekilde. Bir gece suda bekleyen 2 çay bardağı nohutuda ilave edip, onların da salçadan nasiplenmesini sağlıyoruz.
  • 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, 1 tatlı kaşığı tuz ekledikten sonra karıştırıyoruz.
  • Nohutları 1 parmak kalınlığında geçecek şekilde su koyuyoruz. Ve ardından düdüklünün kapağını kapatıp 40 dakika pişiriyoruz. Su kaynayıncaya kadar ocağın altı açık, kaynayınca kapatıp kısıyoruz.
  • Düdüklünün kapağını sizinle birlikte açıyorum. Görüntü harika gerçekten. Soğanlar da yumuşacık oldu. Canınız çekmesin ama şimdi servis zamanı.
  • Evet sevgili takipçilerim gördüğünüz üzere etsiz nohut yemeğimiz hazırdır. Demedi demeyin mutlaka deneyin. Daha detaylı anlatım için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder