Malzemeler
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 orta boy soğan
- 2 tane yeşil biber
- 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 4 tane küçük soğan (İsteğe bağlı)
- 2 çay bardağı nohut (Geceden ıslanmış)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Nohutları 1 parmak kalınlığında geçecek şekilde su
Nasıl Yapılır?
- 3 yemek kaşığı sıvı yağa 1 orta boy soğan ve iki tane yeşil biber doğrayıp, yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
- 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası ekleyip, malzemeyi salça ile biraz kavuruyoruz.
- Hafif salçanın kokusu gelmeye başlayınca isteğe bağlı olarak 4 tane küçük soğanı koyuyoruz. Soğanlar inanılmaz lezzet veriyor bu şekilde. Bir gece suda bekleyen 2 çay bardağı nohutuda ilave edip, onların da salçadan nasiplenmesini sağlıyoruz.
- 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, 1 tatlı kaşığı tuz ekledikten sonra karıştırıyoruz.
- Nohutları 1 parmak kalınlığında geçecek şekilde su koyuyoruz. Ve ardından düdüklünün kapağını kapatıp 40 dakika pişiriyoruz. Su kaynayıncaya kadar ocağın altı açık, kaynayınca kapatıp kısıyoruz.
- Düdüklünün kapağını sizinle birlikte açıyorum. Görüntü harika gerçekten. Soğanlar da yumuşacık oldu. Canınız çekmesin ama şimdi servis zamanı.
- Evet sevgili takipçilerim gördüğünüz üzere etsiz nohut yemeğimiz hazırdır. Demedi demeyin mutlaka deneyin. Daha detaylı anlatım için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder