Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1.5 su bardağı şeker
- 1.5 su bardağı süt
- 3 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı kuru üzüm
- 1 silme yemek kaşığı un (üzümleri bulamak için)
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bütün malzemeler oda ısısında beklemiş olmalı.
- Çırpma kabına yumurta ve şekeri alalım ve krema kıvamına gelene kadar çırpalım .
- Ardından süt ve sıvı yağ ekleyip mikseri açmadan karıştıralım.
- Daha sonra elenmiş un ,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim çırpmaya devam edelim .
- En son tarçın ve una bulanmış ve fazla unundan arındırılmış kuru üzümleri ekleyelim çırpmaya devam edelim.
- Ardından katı yağla yağladığımız kalıba eşit dökelim ve ortasından hafif spatulayla karıştıralım eşit kabarsın ve üzümler eşit yayılsın diye .
- Önceden ısıtılmış 150°fırında pişirelim dilerseniz soğuduktan sonra pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder